荷兰新任住房部长

荷兰租赁市场近期将迎来新的变革

以下是WNL媒体在12 juni 2024 — 15:40报道原文,摘要在线翻译如下:”Keijzer的政党BBB一段时间以来一直在为房地产市场的利益发声。在去年 11 月的一次选举辩论中,该党领袖卡罗琳·范德普拉斯 (Caroline van der Plas) 表示,政治家应该更好地倾听投资者的声音。范德普拉斯说,他们“也希望被听到和被看到”。这位BBB领导人随后表示,她希望十年后房地产市场的监管将会减少,为建筑商和投资者提供更多的“实验空间”。以原文为主

Keijzer bevestigt woonminister en vicepremier te worden: ‘Buitengewone eer’

Mona Keijzer (BBB) bevestigt tegen De Telegraaf dat zij in het volgende kabinet minister van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening wordt. Ook wordt zij namens haar partij een van de vicepremiers. Dinsdag bevestigden bronnen al dat Keijzer de woonportefeuille zou krijgen en vicepremier zou worden.

“Het is een buitengewone eer dat ik dit mag doen”, zegt Keijzer tegen De Telegraaf. Ze vindt het “nog niet gepast” om nu al te vertellen wat ze van plan is met haar ministerie. “Pas wanneer ik bij de koning ben geweest, is het een feit.”

Wet Hugo de Jonge

Keijzer heeft zich als woordvoerder van het woondossier geprofileerd als iemand die zich hard maakt voor de belangen van vastgoedbeleggers en ontwikkelaars. Zij verzette zich hevig tegen de wet van Hugo de Jonge waardoor huurprijzen in het middensegment gemaximeerd zouden worden. Volgens Keijzer leidt deze Wet betaalbare huur ertoe dat beleggers en verhuurders geen brood meer zien in de huurmarkt en zich terugtrekken. Daardoor zou het al krappe woningaanbod nog verder krimpen, vreest zij.

Vertrekkend demissionair woonminister De Jonge (CDA) probeert het wetsvoorstel nog zo snel mogelijk door het parlement te loodsen, zodat de wet op 1 juli kan ingaan. De wet is al door de Tweede Kamer en moet nog door de Eerste Kamer. De behandeling staat gepland op 18 juni en de stemming is een week later. Dat is net voordat het nieuwe kabinet naar verwachting zal aantreden.

Vastgoedmarkt

Keijzers partij BBB spreekt zich al langer uit voor de belangen van de vastgoedmarkt. In een verkiezingsdebat in november vorig jaar zei partijleider Caroline van der Plas nog dat de politiek beter moet luisteren naar beleggers. Zij “willen zich ook gehoord en gezien voelen”, aldus Van der Plas. De BBB-leider sprak toen haar hoop uit dat over tien jaar de woningmarkt minder gereguleerd is en er meer “experimenteerruimte” komt voor bouwers en beleggers.

Overigens is Keijzer de enige bewindspersoon behalve beoogd premier Dick Schoof die überhaupt in de media spreekt over haar ministerschap. Dinsdag bevestigde ze aan media in het kabinet te komen.

 

About 盛宏

您的风采,我的情怀, 在人生的旅途上,盛世年华网与您同行。
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *