驾驶技能测试

驾驶技能再测试

Zo snel mogelijk veilig de weg op

Heeft de politie u aangehouden omdat u onveilig reed? Bijvoorbeeld omdat u onder invloed van alcohol heeft gereden of omdat u te hard reed? Dan gaat het CBR beoordelen of u nog veilig de weg op kunt. Zodra het CBR informatie ontvangt van de politie, besluiten wij of u een cursus moet volgen of een onderzoek moet doen (vorderingsprocedure). U ontvangt een brief van het CBR over wat in uw situatie geldt.

Ik ben aangehouden door de politie, wat nu?

Wat zijn de gevolgen van mijn aanhouding?

Als u bent aangehouden, of wanneer er vanuit politie twijfels zijn of u veilig kunt rijden vanwege uw medische situatie, geeft de politie meestal informatie over de aanhouding door aan het CBR. Het CBR gaat vervolgens beoordelen of u nog veilig de weg op kunt. U ontvangt hier een brief over. Hierin staat dat u een onderzoek moet doen of een cursus moet volgen. Wat u precies moet doen, hangt af van uw situatie.

1,Ik ben aangehouden onder invloed van alcohol

Ik ben aangehouden omdat ik met alcohol op heb gereden

Heeft de politie u aangehouden omdat u onder invloed van alcohol achter het stuur zat? Of omdat u geweigerd heeft mee te werken aan de alcoholcontrole van de politie? Dan gaat het CBR beoordelen of u nog veilig de weg op kunt. Zodra het CBR informatie ontvangt van de politie, besluiten wij of u een korte cursus over alcohol en verkeer (LEMA), een cursus over alcohol en verkeer (EMA) of een onderzoek naar uw alcoholgebruik moet doen. Dit is de vorderingsprocedure. De kosten voor de cursus of het onderzoek betaalt u zelf. Soms mag u ook van het CBR tijdelijk niet rijden.

“Ik vond eigenlijk dat ik dubbel gepakt ben. Ik heb een boete gekregen. En nou moet ik ook nog de cursus doen, die kost ook klauwen met geld. Maar ja, uiteindelijk ben ik natuurlijk zelf de fout in gegaan. En de cursus doet wel wat meer met je dan die boete.
Karel, 27 jaar

 

 

2,Ik ben aangehouden onder invloed van drugs

3,Ik ben aangehouden omdat er twijfels zijn of ik veilig kan rijden vanwege mijn medische situatie

4,Ik ben aangehouden omdat ik onveilig heb gereden

Mag ik nog rijden?

Mocht u uw rijbewijs van de politie houden na uw aanhouding? Dan kunt u meestal blijven rijden. Soms besluit het CBR dat u tijdelijk niet mag rijden, bijvoorbeeld omdat u een onderzoek naar uw rijvaardigheid of rijgeschiktheid moet doen. U mag dan niet rijden tot het onderzoek is afgerond en uit het onderzoek blijkt dat u rijvaardig of rijgeschikt bent.

Wanneer krijg ik bericht van het CBR?

Als u bent aangehouden, geeft de politie dit in de meeste situaties door aan het CBR. Wanneer het CBR deze informatie krijgt, hangt af van de politie. Maar meestal is dit binnen zes maanden. Zodra wij de informatie hebben, ontvangt u zo snel mogelijk een brief van ons. Hierin staat welke vervolgstappen u moet nemen.

Moet ik geld aan het CBR betalen?

U betaalt de vaste kosten van € 415,00 voor het opleggen van de cursus of het onderzoek aan het CBR (opleggingskosten). U betaalt deze kosten omdat het CBR met de informatie van de politie beoordeelt welke vervolgstappen u moet nemen. Ook betaalt u de kosten voor het onderzoek of de cursus (uitvoeringskosten).

Ik ben vaker aangehouden. Heeft dat gevolgen?

Voor mensen die vaker de fout in gaan, zijn de regels strenger. Als u bijvoorbeeld binnen vijf jaar voor de 2e keer wordt aangehouden met alcohol op, is er een grote kans dat uw rijbewijs helemaal ongeldig wordt. Dit heet de ‘recidiveregeling’. Wilt u toch weer rijden? Dan moet een Gezondheidsverklaring indienen en rijexamen doen. Het kan zijn dat u ook nog een cursus of onderzoek moet doen.

 
 
 
 
 
 

About 盛宏

您的风采,我的情怀, 在人生的旅途上,盛世年华网与您同行。
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *