incontinentie

站着洗澡时小便危害性

    站着洗澡时小便危害性:

 “Als je elke dag onder de douche plast, dan gaat je brein het stromende water associëren met plassen”, zegt Marloes Reijman, bekkenfysiotherapeut en bestuurslid bij de Nederlandse Vereniging voor Bekkenfysiotherapie (NVFB). “Zodra je de kraan aandraait, moet je dus plassen. Het kan zomaar gebeuren dat je een keer naast een fontein staat en dan ook ineens moet plassen, omdat je brein dit heeft aangeleerd.”

Door de associatie ontstaat ook onterechte aandrang. “Dat kan ervoor zorgen dat je bekkenbodemspier steeds opnieuw aanspant terwijl dit vals alarm is”, vertelt Reijman. “Door het vaak onnodig aanspannen, wordt de spier moe en kan de spier uiteindelijk niet meer goed reageren op de momenten dat het wél echt moet. Momenten zoals: echte aandrang, hoesten, lachen en niezen, waardoor je uiteindelijk incontinentieklachten zou kunnen ontwikkelen.”

Daarnaast kan het voor vrouwen ook schadelijk zijn om onder de douche te plassen vanwege de houding die je aanneemt om te plassen. “Een vrouw plast zittend vanwege de anatomie”, licht de bekkenfysiotherapeut toe. “Die houding zorgt ervoor dat de bekkenbodem beter ontspant, de blaashals helemaal open staat en dat een vrouw dus goed leeg kan plassen.”

About 盛宏

您的风采,我的情怀, 在人生的旅途上,盛世年华网与您同行。
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *